"Ostirala iritsi da, iritsi da ostirala..."
Gaur plan ezberdin batekin gatoz. Asteburua datorrenez, menu berezi bat konpartituko dugu zuekin. Prest zaudete sukaldari bihurtzeko? Hasi baino lehen, amantala eta txanoa jarri eta... ez ahaztu eskuak garbitzeaz!
Esta vez venimos con el plan para el fin de semana. Compartiremos un menú especial con vosotrxs. ¿Estáis preparadxs para convertiros en cocinerxs? Antes de empezar, poneros el delantal, el gorro y... ¡No os olvidéis de limpiaros las manos!
Goazen! Honako hau da proposatzen dizueguen menua:
¡A por ello! Este es el menú que os proponemos:
- 1. PLATERA: Nire entsalada pertsolanizatua.
- 1. PLATO: Mi ensalada personalizada.
- 2. PLATERA: Enpanadillak.
- 2. PLATO: Empanadillas.
- POSTREA: Tutifruti izozkia.
- POSTRE: Helado tutifruti.
1.PLATERA: NIRE ENTSALADA PERTSOLANIZATUA
1) Hartu plater sakon bat.
1) Coje un plato hondo.
2) Plater hau egiteko hainbat osagai erabil ditzakezue. Hurrengo zerrendatik, gehien gustatzen zaizkizuenak aukeratu:
2) Para hacer este plato puedes utilizar varios ingredientes. Elije los que más te gusten de esta lista:
Letxuga, tomatea, kipula, olibak, pepinilloak, atuna, arrautz egosia, patata egosia, zainzuriak, artoa, azenaorioa...
Lechuga, tomate, cebolla, aceitunas, pepinillos, atún, huevo cocido, patata cocida, espárragos, maíz, zanahoria...
3) Aukeratutako osagaiak uretatik pasatu eta ondo garbitu.
3) Pasa por agua todos los ingredientes elegidos y limpialos bien.
4) Hauek moztu eta platerean nahi bezala jarri.
4) Trocéalos y ponlos en el plato como quieras.
5) Adi! Nahi izanez gero, olioa, ozpina eta gatza bota.
5) ¡Atentxs! Si quieres, puedes echar aceite, vinagre y sal.
2. PLATERA: ENPANADILLAK
OSAGAIAK/ OSAGAIAK:
- Masa (olata) (borobil formakoak badira hobe) - Oblea (si son redondas mejor)
- Tomatea - Tomate
- Olibak - Aceitunas
- Atuna - Atún
- Arrautz egosia - Huevo cocido
PAUSUAK/ PASOS:
1) Tomateari azeituna zatitxoak bota.
1) Échale trozos de aceitunas al tomate.
2) Bol handi bat hartu bertan osagai nahasketa egiteko.
2) Coge un bol grande para realizar en él la mezcla de ingredientes.
3) Bol handi horretan lehenengo atuna bota eta jarraian, arrautz egosia. Pixkanaka-pixkanaka nahaste honi tomatea gehitu. Ondo nahastu olibak, atuna eta arrautz egosia tomatez busti arte.
3) Primero, echa el atún al bol grande y seguido, el huevo cocido. Poco a poco, añade tomate a esta mezcla. Tendrás que mezclar bien hasta que las aceitunas, el atún y el huevo cocido queden mojados de tomate.
4) Masa borobilak mahaian zehar sakabanatu. Masaren erdiari aurreko pausuan egindako nahastea bota.
4) Expande las masas redondas en la mesa. Añádele la mezcla realizada en el anterior paso en el centro de la masa.
5) Nahastea estaliz, borobila erditik tolestu eta itxi. Honi enpanadilla forma emateko, sardeskaren laguntzarekin ingurua itxi. Sardeska gorantz begira jarrita, goiko aldean indar pixka bat eginez forma ematea lortuko duzu.
5) Dobla la masa por la mitad cubriendo toda la mezcla y ciérrala. Para darle forma de empanadilla, cierra el alrededor con la ayuda del tenedor. Ten en cuenta que si pones el tenedor mirando hacia arriba y haces un poco de fuerza, conseguirás darle forma.
6) Goiko aldean, hiru ziztada eman enpanadillari.
6) Pincha la empanadilla tres veces en la parte superior.
7) Bi aukera dituzue: frijitu edo nahiago baduzue, labean sartu.
7) Tienes dos opciones: freír o si prefieres, meter en el horno.
3.PLATERA: TUTIFRUTI IZOZKIA
OSAGAIAK/ OSAGAIAK:
- Frutak - Frutas
- Txokolatea - Chocolate
PAUSUAK/ PASOS:
1) Aukeratutako fruta zati txikietan moztu eta hozkailura sartu.
1) Corta la fruta en trocitos y mételo al congelador.
2) Frutak izoztuta daudenean, hauek irabiatu kremaren itxura izan arte. Agian zailtasunak izango dituzue horretarako; beraz, itxaron itzazue 5-10 minutu.
2) Una vez congeladas, mételas en una batidora y trituralas hasta que te quede cremoso. Si lo sacas directamente del congelador, igual no lo podrás batir al momento; así que, espera unos 5-10 minutos.
3) Txokolate zatiak moztu eta dena batera berriro ere irabiatu.
3) Corta trocitos de chocolate y vuelve a triturar todo junto.
ON EGIN!!!
Hau guk proposatzen dizuegun menua da, baina zein da zuek gehien gustuko duzuena? Animatzen bazarete, bidalizkiguzue argazki edo bideoak, guk ere frogatu nahi dugu eta!
Este es el menú que os proponemos, pero ¿cuál es el que más os gusta a vosotrxs? Si os animáis, mandarnos fotos y vídeos, que nosotrxs también queremos probar vuestras recetas!
Ah! Eta beste gauzatxo bat. Gogoratzen duzue eskolan menua idazten hasi ginela? Bai bai, izugarri gustatzen zitzaigun! Horregatik, etxetik ere zuen menua idaztera gonbidatzen zaituztegu.
¡Ah! Y otra cosita. ¿Os acordáis de que en la eskola empezamos a escribir el menú? Sí sí, ¡Nos encantaba! Por ello, os animamos a que ahora también lo escribáis desde casa.
Asteburu goxoa izan.