GURE IPUIN ASMATUAK


Egun on kuadrila!

Egiten dituzuen lan zoragarriak "Artistak zarete" atalean ostiralero ikusgai dituzuen bezala, hemendik aurrera "GURE IPUIN ASMATUAK" izeneko txokotxo hau ere antolatu dugu egiten duzuena kideekin partekatzeko.
Igual que hacemos con todas las fotos y vídeos que recibimos, que las publicamos en el apartado de "Artistak zarete"; de ahora en adelante, abriremos un nuevo apartado titulado "GURE IPUIN ASMATUAK". En él encontraréis todos los cuentos que recibamos con el objetivo de compartir nuestras aventuras con lxs compañerxs.

Beraz, hemen dituzue 4 urtekoen LEHENENGO IPUIN ASMATUAK. Zuek bai txapeldunak!
Espero dugu zuek ere abentura hauetan murgildu eta guk egin dugun bezala, hauetaz gozatzea.
Por lo tanto, aquí os dejamos los PRIMEROS CUENTOS de lxs de 4 años. ¡Vostrxs si que sois artistas! Esperamos que os gusten y que os adentréis y disfrutéis de las aventuras igual que lo hemos hecho nostrxs.

Disfruta ezazue!



"POTATO" (EKAI)


"ADIREN ISTORIOA" MADDALEN




"ALTXORRAREN BILA" IBAI



" MARKEL ETA DINOSAURIOAK" MARKEL






"MADDALEN ETA AMAMA HONDARTZARA" MADDALEN



"LILA Y CARLOS " MARTINA





"MADDALEN ETA AITITE MENDIRA" MADDALEN








MENUA

"Ostirala iritsi da, iritsi da ostirala..."

Gaur plan ezberdin batekin gatoz. Asteburua datorrenez, menu berezi bat konpartituko dugu zuekin. Prest zaudete sukaldari bihurtzeko? Hasi baino lehen, amantala eta txanoa jarri eta... ez ahaztu eskuak garbitzeaz!
Esta vez venimos con el plan para el fin de semana. Compartiremos un menú especial con vosotrxs. ¿Estáis preparadxs para convertiros en cocinerxs? Antes de empezar, poneros el delantal, el gorro y... ¡No os olvidéis de limpiaros las manos!

Goazen! Honako hau da proposatzen dizueguen menua:
¡A por ello! Este es el menú que os proponemos:

- 1. PLATERA: Nire entsalada pertsolanizatua.
- 1. PLATO: Mi ensalada personalizada.

- 2. PLATERA: Enpanadillak.
- 2. PLATO: Empanadillas.

- POSTREA: Tutifruti izozkia.
- POSTRE: Helado tutifruti.


1.PLATERA: NIRE ENTSALADA PERTSOLANIZATUA

1) Hartu plater sakon bat.
1) Coje un plato hondo.

2) Plater hau egiteko hainbat osagai erabil ditzakezue. Hurrengo zerrendatik, gehien gustatzen zaizkizuenak aukeratu: 
2) Para hacer este plato puedes utilizar varios ingredientes. Elije los que más te gusten de esta lista:

Letxuga, tomatea, kipula, olibak, pepinilloak, atuna, arrautz egosia, patata egosia, zainzuriak, artoa, azenaorioa...
Lechuga, tomate, cebolla, aceitunas, pepinillos, atún, huevo cocido, patata cocida, espárragos, maíz, zanahoria...

3) Aukeratutako osagaiak uretatik pasatu eta ondo garbitu.
3) Pasa por agua todos los ingredientes elegidos y limpialos bien.

4) Hauek moztu eta platerean nahi bezala jarri.
4) Trocéalos y ponlos en el plato como quieras.

5) Adi! Nahi izanez gero, olioa, ozpina eta gatza bota.
5) ¡Atentxs! Si quieres, puedes echar aceite, vinagre y sal.






2. PLATERA: ENPANADILLAK

OSAGAIAK/ OSAGAIAK:

- Masa (olata) (borobil formakoak badira hobe)                            - Oblea (si son redondas mejor)
- Tomatea                                                                                            - Tomate
- Olibak                                                                                               - Aceitunas
- Atuna                                                                                                - Atún
- Arrautz egosia                                                                                  - Huevo cocido

PAUSUAK/ PASOS:

1) Tomateari azeituna zatitxoak bota.
1) Échale trozos de aceitunas al tomate.

2) Bol handi bat hartu bertan osagai nahasketa egiteko.
2) Coge un bol grande para realizar en él la mezcla de ingredientes.

3) Bol handi horretan lehenengo atuna bota eta jarraian, arrautz egosia. Pixkanaka-pixkanaka nahaste honi tomatea gehitu. Ondo nahastu olibak, atuna eta arrautz egosia tomatez busti arte.
3) Primero, echa el atún al bol grande y seguido, el huevo cocido. Poco a poco, añade tomate a esta mezcla. Tendrás que mezclar bien hasta que las aceitunas, el atún y el huevo cocido queden mojados de tomate.

4) Masa borobilak mahaian zehar sakabanatu. Masaren erdiari aurreko pausuan egindako nahastea bota. 
4) Expande las masas redondas en la mesa. Añádele la mezcla realizada en el anterior paso en el centro de la masa.

5) Nahastea estaliz, borobila erditik tolestu eta itxi. Honi enpanadilla forma emateko, sardeskaren laguntzarekin ingurua itxi. Sardeska gorantz begira jarrita, goiko aldean indar pixka bat eginez forma ematea lortuko duzu.
5) Dobla la masa por la mitad cubriendo toda la mezcla y ciérrala. Para darle forma de empanadilla, cierra el alrededor con la ayuda del tenedor. Ten en cuenta que si pones el tenedor mirando hacia arriba y haces un poco de fuerza, conseguirás darle forma.

6) Goiko aldean, hiru ziztada eman enpanadillari.
6) Pincha la empanadilla tres veces en la parte superior.

7) Bi aukera dituzue: frijitu edo nahiago baduzue, labean sartu.
7) Tienes dos opciones: freír o si prefieres, meter en el horno.








3.PLATERA: TUTIFRUTI IZOZKIA

OSAGAIAK/ OSAGAIAK:

- Frutak                                                                                              - Frutas
- Txokolatea                                                                                       - Chocolate

PAUSUAK/ PASOS:

1) Aukeratutako fruta zati txikietan moztu eta hozkailura sartu.
1)  Corta la fruta en trocitos y mételo al congelador.

2) Frutak izoztuta daudenean, hauek irabiatu kremaren itxura izan arte. Agian zailtasunak izango dituzue horretarako; beraz, itxaron itzazue 5-10 minutu.
2) Una vez congeladas, mételas en una batidora y trituralas hasta que te quede cremoso. Si lo sacas directamente del congelador, igual no lo podrás batir al momento; así que, espera unos 5-10 minutos.

3) Txokolate zatiak moztu eta dena batera berriro ere irabiatu.
3) Corta trocitos de chocolate y vuelve a triturar todo junto.




ON EGIN!!!

Hau guk proposatzen dizuegun menua da, baina zein da zuek gehien gustuko duzuena? Animatzen bazarete, bidalizkiguzue argazki edo bideoak, guk ere frogatu nahi dugu eta! 
Este es el menú que os proponemos, pero ¿cuál es el que más os gusta a vosotrxs? Si os animáis, mandarnos fotos y vídeos, que nosotrxs también queremos probar vuestras recetas!

Ah! Eta beste gauzatxo bat. Gogoratzen duzue eskolan menua idazten hasi ginela? Bai bai, izugarri gustatzen zitzaigun! Horregatik, etxetik ere zuen menua idaztera gonbidatzen zaituztegu.
¡Ah! Y otra cosita. ¿Os acordáis de que en la eskola empezamos a escribir el menú? Sí sí, ¡Nos encantaba! Por ello, os animamos a que ahora también lo escribáis desde casa.




Asteburu goxoa izan.

ARTISTAK ZARETE (VII)

Eta... Zein egun da gaur??? OSTIRALA!!! "Ostirala iritsi da, iritsi da ostirala..."
Y... ¿Sabéis qué día es hoy? ¡VIERNES!" "Ostirala iritsi da, iritsi da ostirala..."


Beraz, badakizue zer dakargun gaur ezta? Hemen ditugu gure artisten argazki eta bideoak!!!
Por lo tanto, seguro que sabéis lo que compartiremos hoy. ¡Aquí os mostramos las fotos y los vídeos de nuestrxs artistxs!


Goza ezazue! ¡Disfrutadlo!





"Gailetaren erronka"




"Koloreak desagerrarazi"





 "Zentzumen zoroak"






"Frogarik froga"



"Maitagarriak"



"Frutekin jolasean"



"Dantza eta dantza"



"Koloretako burbuilak"



"Zenbakiekin jolasean"



"Bloke logikoak + zenbakien sekretua"